Visuele Screening

Problemen met spelling, lezen of concentratie kunnen worden veroorzaakt door een visuele disfunctie.

 

Kijken doe je met je ogen en zien doe je met je hersenen. Kijken is het vermogen om via de ogen licht te ontvangen en dit door te seinen naar de hersenen. Deze visuele informatie moet door de hersenen worden geïnterpreteerd en begrepen. Wat je ogen zien, verwerken je hersenen!

Zien doe je dus met je hersenen. Gaat er in dit proces iets fout dan noemen we dat een visuele disfunctie.

 

Een visuele disfunctie kan het leerproces behoorlijk belemmeren. We zien dan vooral lees-, spelling- en concentratieproblemen. Veel kinderen met een volledige gezichtsscherpte kunnen toch een visuele disfunctie hebben.

 

Door middel van Visuele Screening kan onderzocht worden of de problemen ontstaan door een visuele disfunctie. Als er sprake is van een visuele disfunctie wordt uw kind door Andere Kijk Op Leren doorverwezen naar een functioneel optometrist. Deze zal de ogen van uw kind nog uitgebreider testen en dit onderzoek zal uitwijzen of uw kind een bril nodig heeft met prismaglazen. Deze prismabril is een oefenbril die de oogspieren traint om goed met elkaar samen te werken. Heel belangrijk is het om naast het dragen van een prismabril de oogspieren te trainen met speciale oefeningen. Vaak zorgt deze combinatie ervoor dat uw kind na een bepaalde periode weer zonder bril kan functioneren.

 

Bij Andere Kijk Op Leren kan uw kind terecht voor deze Visuele Training.

Constantijn Huygenslaan 43

3351 XA Papendrecht

T. 06 - 43 20 62 21

E. info@praktijkcisca.nl

OPENINGSTIJDEN

 

Maandag: 09.00-17.30 & 19.00-21.00 uur

Woensdag: 09.00-17.30 & 19.00-21.00 uur

Vrijdag: 09.00-17.00 uur

 

Wij werken alleen op afspraak.

 

© Praktijk Cisca Trapman - Alle Rechten Voorbehouden.

Privacyverklaring

Realisatie: MaxiGraphx